Ce le răspunde ministrul Vlad Voiculescu celor care îi cer demisia în urma tragediei de la spitalul Matei Balș

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, le-a răspuns, sâmbătă seara, într-o conferință de presă, celor care îi cer demisia în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”, soldat cu șase morți, subliniind că trebuie stabilite „responsabilitățile și responsabilii” în acest caz.

„Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul. Evident că nimeni nu e veşnic într-o funcţie şi nici n-ar trebui să fie aşa. Echipa noastră a început aici cu mai puţin de o lună în urmă. Dar problema se pune – şi cred că aşa este sănătos să o punem întotdeauna – cred că este sănătos ca atunci când există o problemă să o privim în faţă, să vedem care sunt responsabilităţile şi responsabilii”, a declarat ministrul sănătăţii.

„În general cred că trebuie să avem răbdare să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri (vineri -. n.r.). Repet: există responsabilități și responsabili întotdeauna”, a adăugat ministrul.

Vlad Voiculescu a spus că nu se ştie încă „cu exactitate ceea ce s-a întâmplat acolo”, ancheta este încă în curs, dar a amintit că au existat probleme cu căldura, iar oamenii „și-au adus de acasă ce au avut”. Ministrul spune că această problemă este de competența Primăriei.

Sursă text: digi24.ro

Sursă foto: digi24.ro