Ce îi așteaptă pe românii din Germania de Crăciun și Revelion

Autoritățile federale din Germania nu au în vedere sărbători normale de Crăciun și de Revelion. La petreceri pot participa cel mult 10 persoane.

Landurile germane au pledat, marţi, pentru limitarea numărului de participanţi la petrecerile de Crăciun şi Revelion la zece persoane provenite din mai multe gospodării, informează AFP şi dpa.

Potrivit unui text de prezentare a propunerilor adoptate luni seara de conducătorii landurilor şi care vor fi discutate miercuri cu guvernul federal al Angelei Merkel, copiii mai mici de 14 ani nu vor fi cu toate acestea luaţi în calcul în aplicarea acestor restricţii, scrie ziarulromanesc.de

Această restricţie ar urma să fie în vigoare între 23 decembrie şi 1 ianuarie, propun landurile, care recomandă o plasare în carantină a participanţilor înainte şi după sărbători.

Guvernul federal şi ale landurilor vor discuta de asemenea cu comunităţile religioase pentru a lua măsuri pentru slujbele religioase, în scopul reducerii contactelor, potrivit textului, care recomandă totodată evitarea reuniunilor religioase ocazionate de evenimente speciale.

Totodată, landurile se pronunţă împotriva interzicerii ca atare a petardelor şi focurilor de artificii în 31 decembrie.

Acesta a fost un subiect foarte dezbătut în aceste zile în Germania, unde utilizarea de materiale pirotehnice foarte puternice de către particulari generează cheltuieli de milioane de euro.

„Materialele pirotehnice trebuie interzise în locurile şi pe străzile foarte frecventate, pentru a evita formarea de grupuri mari”, se spune în text, ce recomandă cu toate acestea să se evite organizarea de focuri de artificii pentru Revelion.

evz.ro