Ce este Centrala Riscului de Credit și de ce este importantă atunci când contractezi un credit

Dacă este nevoie urgentă de un credit ipotecar, dar procesul complicat și cu emoții iți îngrădește acțiunile. Motiv pentru care e bine să știi că ai la îndemână servicii specializate, precum cele oferite de brokerii de credite, ca să scapi de tensiune și griji. Acesta se va ocupa de dosarul tău și iți va explica întreg procesul pas cu pas.
Una dintre cele mai importante etape în procesul de creditare este legată de Centrala Riscului de Credit (CRC), fosta Centrală a Riscurilor Bancare (CRB).
Astfel, ce este CRC și de ce este importantă Centrala Riscului de Credit în momentul în care te gândești să iți faci un credit.
Această centrală este ca pe o bază de date, administrată de Banca Națională a României și în care sunt colectate, stocate și centralizate informații care fac referire la:

-riscul bancar – viitorul creditor dorește să știe ce riscuri prezinți înainte de a-ți acorda suma pe care o soliciți; în acest scop, în Centrala Riscului de Credit se regăsesc date legate de comportamentul tău financiar (cât de punctual ai fost cu plățile etc); de precizat că valoarea cumulată a creditelor monitorizate trebuie să depășească 20.000 de lei, pentru că informațiile despre ele să existe în Centrala de Credit;
-fraudele cu carduri – instituția căreia îi soliciți un credit se asigură că nu ai comis în trecut fraude cu cardul de debit, de cumpărături sau alte tipuri de carduri.

 » Aflați mai multe informații aici.