Ce crede Susan Schneider, filosof și director fondator al Centrului pentru Mintea Viitorului despre nemurire?

Dacă ești om, vei muri. Acesta nu este cel mai reconfortant gând, dar moartea este prețul inevitabil pe care trebuie să îl plătim pentru a fi în viață. Cu toate acestea, oamenii reușesc să modifice ”data de expirare”, pe măsură ce medicamentele și tehnologiile noastre avansează. Dacă durata de viață a omului continuă să se întindă, am putea deveni într-o zi nemuritori? Răspunsul depinde de ceea ce crezi că înseamnă să fii un om nemuritor, potrivit Live Science.
„Nu cred că atunci când oamenii chiar întreabă despre nemurire se gândesc cu adevărat la NEMURIRE, cu excepția cazului în care cred în ceva de genul sufletului”, a declarat Susan Schneider, filosof și director fondator al Centrului pentru Mintea Viitorului de la Florida Atlantic University. „Dacă cineva ar fi capabil să-și îmbunătățească creierul și corpul pentru a trăi foarte mult timp, tot nu ar putea trăi dincolo de sfârșitul universului”.
Oamenii de știință se așteaptă ca universul să se sfârșească, ceea ce pune un lacăt imediat pe un mister despre potențialul nemuririi umane. Unii oameni de știință au speculat despre supraviețuirea morții universului, așa cum a raportat jurnalistul științific John Horgan pentru Scientific American, dar este puțin probabil ca oricare om în viață să experimenteze oricum dispariția universului.
Hidra și visul nerealist al renașterii permanente
Mulți oameni îmbătrânesc și mor. Pentru a trăi la nesfârșit, ar trebui să oprim îmbătrânirea corpului.
Un grup de animale ar fi rezolvat deja această problemă, deci nu este atât de exagerat pe cât pare. Hidra sunt nevertebrate mici, de tip meduză, cu o abordare remarcabilă a îmbătrânirii. Ele sunt în mare parte alcătuite din celule stem care se împart constant pentru a forma celule noi, deoarece celulele lor mai vechi sunt aruncate. Fluxul constant de celule noi permite hidrei să se întinerească și să rămână pentru totdeauna așa,

 » Aflați mai multe informații aici.