Ce a făcut directorul FBI în România: discuții la SRI și Parchetul General despre amenințările străine și criminalitatea transfrontalieră

Directorul Christopher Wray a vizitat România în această săptămână și a discutat cu oficiali români în cadrul parteneriatului de securitate dintre cele două țări, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

Directorul Wray s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul guvernului român, inclusiv cu Serviciul Român de Informații (SRI), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Parchetul General al României.

Întâlnirile s-au axat pe parteneriatele dintre agenții și pe eforturile comune de contracarare a amenințărilor venite din partea națiunilor ostile, a criminalității organizate transnaționale, a traficului de persoane, a activității cibernetice criminale și a statelor naționale ostile, precum și a influenței străine maligne.

Liderii au discutat despre oportunități suplimentare pentru continuarea colaborării în vederea combaterii amenințărilor criminale și de securitate națională cu care se confruntă americanii și românii.

Vizita are loc pe fondul invaziei ruse din Ucraina și a posturii agresive a Moscovei față de vecinii săi, inclusiv Republica Moldova.