CCIA Timiș, implicată într-un proiect european dedicat pieței muncii din zona transfrontalieră România-Ungaria

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis deruleaza proiectul transfrontalier Romania-Ungaria, „Initiativa Comuna pentru Ocuparea Fortei de Munca”, finantat prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria 2014-2020, Axa prioritara 3: „Imbunatatirea Ocuparii Fortei De Munca Si Promovarea Mobilitatii Fortei De Munca Transfrontaliere”, Obiectiv specific 3.1: „Cresterea ocuparii fortei de munca in cadrul zonei eligibile”.

Proiectul este derulat in parteneriat cu Centrul de Formare Profesionala pentru Adulti Szeged – leader de proiect, Agentia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunare-Criş-Mures-Tisa, Episcopia Romano-Catolica Szeged Cenad, Agentia de Dezvoltare Regionala, Eurointegrare Homokhát si Consiliul Judetean Timis.

Obiectivul general al proiectului este de a spori ocuparea fortei de munca in regiunea transfrontaliera Romania – Ungaria prin crearea conditiilor favorabile pentru o piata a muncii echilibrata pe termen lung.

Grupul tinta al proiectului este format din: someri, persoane ce se afla in cautarea unui loc de munca, studenti; centre de formare profesionala, educatie si scoli; institutii, organizatii, profesionale ce sprijina ocuparea fortei de munca; reprezentanti ai autoritati locale si regionale; companii si agenti economici; alte categorii, inclusive rezidenti din zona transfrontaliera si publicul larg.

In cadrul proiectului se vor crea conditii de ultima generatie pentru derularea activitatiilor de formare profesionala prin dezvoltarea a cinci locatii: doua vor fi amenajate in cladiri noi, o locatie va fi reconstruita si extinsa iar alte doua cladiri vor fi dotate cu echipamente noi necesare pentru a oferi instruiri practice de inalta calitate.

Totodata, proiectul va contribui la dezvoltarea unei piete comune a muncii in judetele Csongrád si Timis prin activitati care au ca scop facilitarea procesului de fuzionare a celor doua piete ale fortei de munca. In plus, crearea unei Retele de Parteneriat Institutional Transfrontalier va facilita schimbul de cunostinte si de experienta, realizarea unei analize a nevoilor exacte ale companiilor privind calificarile necesare,

 » sursa: ziuadevest.ro