Cazul gravidei decedate la spitalul din Botoșani. Medicul de gardă are calitate de suspect. Percheziții și audieri

Noi detalii apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani. Medicul de gardă din acea seară a fost audiat și i s-a atribuit calitatea de suspect, după cum anunță Monitorul de Botoșani, conform Euronews.ro.

În plus, au fost făcute percheziții in trei locatii, în special la locuințele medicilor implicați în acest caz, după cum anunță procurorii. În total, au fost audiate 13 persoane (părinții, soțul și fratele persoanei decedate), personalul medical care era de serviciu, medicul cu…
Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Familia Alexandrei s-a constituit parte civilă în acest dosar
Va urma și o expertiză medico-legală, care să scoată la iveală și circumstanțele decesului Alexandrei. Iar procurorii au cerut și mai multe expertize din partea Colegiului Medicilor, Ordinului Asistenților Medicali, DSP și Spitalul Județean.

În urmă cu două săptămâni, Alexandra, gravida care avea 25 de ani și era mamă a trei copii, a murit la maternitatea din Botoșani, după ce a stat șapte ore în agonie, fără să primească ajutor de la medici. Aceștia nu au intervenit pe timpul nopții, chiar dacă femeia acuza o stare generală proastă, dureri mari și sângerări. Iar dimineață a fost prea târziu.

Tânăra a avut edem pulmonar și sarcină oprită în evoluție, complicată infecţios. Acestea sunt cauzele decesului care apar în certificatul medical constatator, potrivit oficialilor Spitalului Județean de Urgență Botoșani.