Cazanciuc: În numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată

2020-06-27 11:55:55Nr afisări

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, afirmă că „în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată”, recent fiind publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 100.

„La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: ‘Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului’. Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în faţa românilor, a Parlamentului şi a Preşedintelui României că va implementa ‘toate recomandările’ Comisiei de la Veneţia; că nu va adopta în exces ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legislaţiei în vigoare”, arată Cazanciuc într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

El apreciază că din noiembrie, când au preluat guvernarea, liberalii „nu au pus capăt ‘˜abuzului’ de ordonanţe de urgenţă pe care îl invocau, dimpotrivă, l-au consolidat”.

„Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro