Cățeii din presă au lansat manipularea cu salariile celor de la Metrorex. Acolo românii muncesc, dar politicienii?

Cățeilor din presa română li s-au furnizat două tipuri de articole după care să manipuleze pe români. Cine a furnizat ideile? Chiar cei care au plătit 50.000.000 de euro ca în timpul pandemiei multe instituții media să latre la comandă politică, adică guvernul României.

Salariile celor de la Metrorex pornesc de la 800 de euro și ajung până la vreo 3.000 de euro. Majoritatea salariilor sunt în jur de 1.000 de euro, valorile ridicate fiind punctuale pentru persoanele cu mari răspunderi profesionale sau manageriale.

Ați văzut cozile de la metrou? Asta înseamnă că afacerea merge, că instituția funcționează și că acei români care muncesc acolo produc bani pentru statul român. Ei primesc aceste salarii normale pentru munca prestată nu pentru că au furat banii de la români.

Salariații de la Metrou își cer drepturile salariale, este normal să o facă. Tocmai pentru că sindicatul este puternic aceștia au obținut salarii decente, nu din cele de subzistență. Dar în timp ce un mecanic de la Metrorex ia puțin peste 1.000 de euro și asta după mulți ani de muncă, secretarii de stat, miniștrii și parlamentarii au salarii de câteva mii de euro fără nici o performanță și pe de-asupra mai și fură.

Nu salariile celor de la Metrorex sunt problema, ci salariile mici ale celorlalți români.