Magazin ROPRES

Câte școli au trecut la scenariul roșu în România după numai 10 zile de cursuri cu prezența în clase

Câte școli au trecut la scenariul roșu în România după numai 10 zile de cursuri cu prezența în clase
Distribuiți acest articol!

Câte școli au trecut la scenariul roșu

În doar o săptămâna, 270 de unități de învățământ au trecut la scenariul roșu.

Pe 30 septembrie, Ministerul Educației anunță că la nivel național, 581 de școli și licee sunt în scenariul 3 (roșu), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri și activități doar online. Dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de școli figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă că urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Cate scoli au trecut la scenariul rosu

Situația școlilor de la începutul anului școlar și până acum

Până astăzi, 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

Școli în scenariul verde

12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Școli în scenariul galben

4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Școli în scenariul roșu

581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

 » sursa: qbebe.ro


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...