Câte ore a făcut un copil până la școală odată cu închiderea Podului Grant, pe un drum de 30 de minute. „Mi se pare chintesența eșecului unei administrații”

A fost nebunie odată cu închiderea Podului Grant în București și este doar începutul…

Părinții s-au plâns că ai lor copii au pierdut primele ore pentru că nu au ajuns în timp util la școală.

„Am ramas cu impresia ca trăiesc într-o țară eșuată. Sau cel puțin într-un oraș eșuat, ca să nu par chiar așa de pesimist. Un copil care a trebuit să ajungă azi la școală, pe un drum pe care în mod normal îl parcurgea în 30 de minute cu tramvaiul 44, a făcut două ore și jumătate (!!!!!). Concret, a plecat de la 7.40 a ajuns la 10.10 la școala. Bineînțeles, primele două ore au fost pierdute. Totul din cauza ca închiderea podului Grant a fost făcută total aiurea. În loc să închidă circulația peste vară, când lumea era în vacanță și timpul bun permitea lucrul mai rapid, s-a ales soluția închiderii circulației luna octombrie, când toată lumea este la muncă sau la școală.

Nu a fost gândită nici o soluție pentru trafic, ci doar s-a spus că tot traficul dinspre Giulești și Militari se va derula pe străduțele adiacente podului Grant. Care abia suportă traficul “normal”, iar astăzi toată zona a fost complet blocată pentru 2-3 ore. Nu știu cine sunt vinovații pentru această situație, cel mai probabil un cumul de responsabilități de la Primăria Capitalei, a sectorului 6, poliția locală și rutieră, nesimțirea proverbială a șoferului bucureștean, obișnuit să meargă pe linia de tramvai fără să riște vreo amendă etc. Indiferent cine și în ce proporție e vinovat, rezultatul – faptul ca un copil trebuie să facă 2,5 ore până la școală – mi se pare chintesența eșecului unei administrații”, a povestit Sorin Z.

„Am testat semaforizarea inteligentă și calculele profesorului de matematică Nicușor Dan. Prin niste ecuații inventive, acesta a închis Podul Grant pentru reabilitare, în acest fel facilitând traficul bucureștean. Am făcut 2 ore și 20 minute din Drumul Taberei până in Băneasa! Era frumos dacă postarea era un pamflet, dar aceasta este realitatea”, a scris și Geantă Florian Daniel, preşedinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

„Când oprești traficul pe podul Grant în octombrie, luni, pe ploaie, e clar că nu mai vrei alt mandat de primar”, a scris și Mihai Găinușă.

Primăria Municipiului București prin Administrația Străzilor continuă lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant.

Astfel, începând din noaptea de duminică spre luni (15-16 Octombrie a.c.), ora 00:00, s-a restricționat circulația vehiculelor pe pod, pe sensul de mers dinspre Calea Crângași către Str. Turda până la finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect.

În această perioadă, circulația vehiculelor se va realiza pe trasee alternative, prin Șoseaua Virtuții – Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași – străzi adiacente – Calea Giulești. Restricțiile vor fi semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale.