Politică

Cătălin Drulă: Fiii de primari, o clasă căreia trebuie să i se găsească de muncă la stat

Cătălin Drulă: Fiii de primari, o clasă căreia trebuie să i se găsească de muncă la stat
Distribuiți acest articol!

Sursă foto: Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor din Guvernul Cîțu, Cătălin Drulă, a vorbit, în exclusivitate la emisiunea „Ce Se Întâmplă?“, la DC News, despre o problemă endemică a clasei politice românești.

În cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă?“, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor din Guvernul Cîțu, a vorbit despre clientelismul din sistemul politic românesc:

„Dacă ne uităm mai la vest și în alte țări, sunt aspecte ale clientelismului politic, dar la noi este dus la extrem. Din cauza faptului că sistemul acestor partide a fost atât de corupt, este extrem de neatrăgător pentru oamenii independenți, cu capul pe umeri, deștepți și care pot obține rezultate și, astfel, atrage foarte mult zona asta cu – nu aveam altă treabă în viață și nu știam cum să mă descurc – sau – m-a trimis tata –

Fiii de primari, de pildă, sunt o întreagă clasă căreia trebuie să i se găsească muncă la stat. Fiul primarului trebuie pus ori consilier, ori șef la instituție și trebuie să i se facă o carieră. Practic, organizațiile care trag, cum spun ei, trebuie răsplătite. Chestia asta duce la bani, în primul rând la sumele pe care le încasează cei numiți, pentru că sunt sume pe care oamenii respectivi nu le-ar obține pe piața muncii, sau, mă rog, ar trebui să muncească și atunci raportul efort depus per bani încasați e net defavorabil dacă te duci în privat. Pe de altă parte, prin banii drenați de la stat prin achizițiile publice și contractele pe care le face statul. Asta e miza.“, a precizat, la DC News, Cătălin Drulă.

“PSD ştie să guverneze, un MIT”. Drulă, săgeţi: Muscă neputincioasă,  » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...