Cătălin Cherecheș a fost arestat. Primarul fugar se află încarcerat în penitenciarul din Augsburg

Primarul Cătălin Cherecheș a fost arestat de autoritățile germane și încarcerat în penitenciarul din Augsburg – Gablingen.

„Un primar român condamnat a fugit în Germania înainte de a ajunge la închisoare. Destinația sa finală a fost Augsburg. Cătușele au făcut clic marți la Augsburg”, scrie presa locală despre primarul Cătălin Cherecheș.

Poliția germană l-a arestat pe primarul condamnat în România, fugit din țară încă de sătămâna trecută.

Cătălin Cherecheș a fost prezentat instanței germane miercuri, în jurul orei 15:00. Conform surselor Știrile PRO TV, judecătorul de caz a decis arestarea acestuia, iar primarul fugar a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen.

Filmul evenimentelor


În data de 24 noiembrie, când Cherecheș a ieșit din țară, autoritățile române au emis o alertă pentru arestarea sa prin intermediul unui mandat european.

Pe 27 noiembrie, Procuratura Generală din München a luat cunoștință de faptul că primarul din Baia Mare s-ar afla în zona metropolitană a orașului München.

Prin urmare, Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere și de monitorizare a telecomunicațiilor.

Pe 28 noiembrie a fost stabilit locul unde se afla Cherecheș. El a fost arestat marți, în jurul orei 18:30, în zona Gării Centrale din Augsburg. Conform surselor Știrile PRO TV, primarul plănuia să fugă si din Germania.

Pe 29 noiembrie, primarul a fost adus în fața judecătorului de instrucție competent de la Tribunalul Local din Augsburg.

Parchetul General din München urmează să ia o hotărâre privind extrădarea persoanei în cauză, la Tribunalul Regional Superior competent din München, conform presse-augsburg.de.

Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă estimată.

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a declarat că sunt două scenarii. Astfel, dacă Cherecheş va accepta să fie extrădat în România, termenul pentru aducerea lui în ţară este de 10 zile, însă dacă refuză, atunci procedurile pot dura şi 60 de zile.

„Este foarte important să înţelegem că decizia de predare nu aparţine statului român, ci aparţine exclusiv instanţei din Germania, pe teritoriul căreia a fost găsit fugarul (…) Cu privire la numărul de persoane predate în România, Germania este pe locul doi după Marea Britanie”, a subliniat Alina Gorghiu.