Cât costă un diriginte de șantier!

Cât costă un diriginte de șantier?

Mulți români se află în situația de a-și construi o casă nouă. Pentru acest lucru are nevoie de ingineri, arhitecți dar și de diriginte de șantier.

Diriginții de șantier sunt specialiștii, ingineri sau arhitecți, care sunt autorizați de către stat ca să urmărească execuția lucrărilor de construcții și aceasta să fie una de calitate.

Nu contează dacă vrei să faci o casă pe care să o vinzi, sau o casă în care să locuiești, condițiile sunt aceleași. Fiecare investitor trebuie să aibă diriginte de șantier, în caz contrar, dacă este prins, va trebui să plătească amendă și ulterior să plătească o sumă foarte mare de bani și pentru un expert care să vadă dacă lucrurile sunt bine făcute.

Dirigintele de șantier este practic angajatul beneficiarului, însă el nu face ceea ce dorește beneficiarul ci doar ceea ce este corect din punct de vedere tehnic.

Cât costă un diriginte de șantier? Mulți se întreabă acest lucru.

Vom exemplifica prin intermediul unei locuințe obișnuite. Pentru o astfel de casă îți sunt necesari trei specialiști: diriginte de șantier pentru partea de construcții, pentru partea de instalații sanitare – termice și pentru partea de instalații electrice.

Execuția unei case durează aproximativ 6 luni, dacă toate lucrurile merg perfect, adică nu apar probleme și există finanțarea necesară.

Un diriginte de șantier costă aproximativ 4.000 de lei pentru partea de construcții și alți 4.000 de lei pentru partea de instalații. În acest cost sunt incluse toate taxele care se plătesc către stat dar și procedura de realizarea a recepției construcției.

Recepția construcției nu se poate realiza decât de un diriginte de șantier. El este cel care va asigura secretariatul necesar procedurii de recepție, orice finalizare de construcție fără semnătura unui diriginte de șantier fiind nulă de drept.