Cât costă un bilet la tratament balnear prin Casa de Pensii ? Mai scump ca o pensie medie

Cât costă un bilet la tratament balnear prin Casa de Pensii? Și cum a ajuns mai scump ca o pensie medie, veți afla din datele pe care le punem la dispoziție. Biletul este mai scump cu 600 de lei decât pensia medie.

Un bilet la tartament balnear este cu 600 de lei mai scump decât pensia medie cu tot cu indexarea de la 1 ianuarie 2024. Asta, în condițiile în care sunt mai multe bilete la tratament anul acesta ca anul trecut.

Anul acesta sunt 137.000 de bilete la tratament, în timp ce anul trecut au fost doar 120.000. Foarte important, un pensionar poate să cumpere un singur bilet.

În acest an, pensionarul nu poate veni însoțit. Dar, după aprobarea noii legi a pensiilor poate face acest lucru. Detalii în linkul de mai jos:

Revenind la fondul problemei, trebuie spus că un sejur are următoarele prețuri:

Tabelul de mai sus arată prețurile pentru un sejur într-o stațiune balneară în anul 2024.

Este vorba de 16 zile de cazare și 12 de tratament. După cum se vede, cel mai scump este un sejur la „1 Mai” unde se plătește 2.968 de lei, la fel ca la Amara, Covasna, Moneasa, Sărata Monteoru.

O a doua categorie de preț, cu 100 lei mai mică – adică 2.824 de lei este un sejur la Pucioasa sau la Geoagiu.

Prețul pare destul de piperat în condițiile în care pensia medie era, în decembrie 2023, suma de 2.117 lei. Prin indexarea cu 13,8% pensia medie a ajuns, în ianuarie la 2.400.

Un bilet de tratament este cu 600 de lei mai scump decât o pensie medie


Newsweek a publicat, ieri, perioadele exacte în care pensionarii pot merge la tratament. Le publicăm, încă o dată mai jos.

Dat fiind că sunt doar 137.000 de bilete de tratament și 5 milioane de pensionari, există criterii pe baza cărora se stabilește cine are prioritate în obținerea biletelor.

Documentul cu criteriile este mai jos:

Dat fiind că sunt doar 137.000 de bilete de tratament și 5 milioane de pensionari, există criterii pe baza cărora se stabilește cine are prioritate în obținerea biletelor.

Documentul cu criteriile este mai jos:

Criterii Bilete de Tratament by Badica Petre

Cine poate beneficia de bilete de tratament balnear?


Asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear,
în condiţiile legii, după cum urmează:

a) gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale;

b) cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti – asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a).

Numărul biletelor de tratament balnear, inclusiv cele care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu, precum şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Anul acesta e vorba de 137.000.


Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.