Actualitate ROPRES

Cât costă reconversia unei mașini clasice în mașină electrică

Cât costă reconversia unei mașini clasice în mașină electrică

Mașinile electrice sunt viitorul, însă electrificarea poate însemna trecutul pentru o întreagă industrie. Iar acest trend al electrificării poate aduce o nouă nișă: industria pentru conversia mașinilor vechi. Se dezvoltă pe mai multe etaje – de la servicii de bază, pentru mașini de volum, până la oferte pentru segmentul premium, în valoare de sute de mii de euro.
În viitor, peste tot în Europa și în Statele Unite apar companii care transformă modele clasice în mașini electrice curate. Trecerea la tehnologia electrică oferă jucătorilor mici o nișă de oportunități. În acest proces, unele companii de conversie electrică reînvie mașinile clasice din anii 1960 pentru a fi conduse în orașe  unde sunt restriciții de viteză sau interdicții legate de poluare.
În prezent, există aproximativ 5 milioane de mașini clasice doar pe piața americană, iar la nivel global, sunt 2 miliarde de mașini cu motare cu ardere internă. 

Pentru mașini de colecție, mărci premium, se poate ajunge și la un cost de un milion de euro.
În viziunea sa, „Am decis să reproiectăm și să refabricăm mașini clasice. Practic, destructurăm mașinile în  fabrica în care ne aflăm astăzi, iar apoi restaurarea este completă, de la piuliță și șurub. Nu este doar o conversie. Este readucere a vehiculului la stadiul de nou și chiar mai mult de atât”, a declarat David Lorenz, CEO al unei astfel de companii.
În plus, sunt furnizorii de servicii pentru mașini rare, pe de o parte. Apoi, sunt firme precum compania franceză Transition-One, care oferă  kituri simple pentru a electrifica modele de masă precum Fiat 500. Astfel, mașinile ieftine pot fi modernizate în patru ore pentru mai puțin de 8.000 de euro, ba chiar sub 5.000, dacă există o subvenție de stat. 
În contextul continuării activităţilor, ceea ce aceste firme au în comun este o căutare unor noi modalități de a-și extinde operațiunile – fie prin „kit-uri” de conversie a mașinilor vechi,

 » Aflați mai multe informații aici.

S-ar putea să-ți placă și...