Economie ROPRES

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare – GAZETA de SUD

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare – GAZETA de SUD

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare. În ședința ordinară de luni, 28 februarie, a Consiliului Local Municipal (CLM) Craiova va fi aprobat și cuantumul indemnizației lunare pe care o vor primi consilierii municipali în anul 2022.
Este nevoie de o hotărâre de CLM în acest sens pentru că precedenta a produs efecte până la data de 31 decembrie 2021. Prin HCL nr. 410/2017 a fost stabilit cuantumul indemnizației maxime lunare de care beneficiază consilierii municipali, pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 decembrie 2021. Noua hotărâre nu vine însă cu nicio majorare, ci cu o plafonare.
Potrivit proiectului de hotărâre, în anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2021. Cu alte cuvinte, și în acest an un consilier local va primi o indemnizație lunară în cuantum de 10% din indemnizația lunară a primarului Municipiului Craiova, pentru anul 2022. Asta cu condiția să participe la cel puţin o şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Craiova şi o şedinţă a comisiei de specialitate din care face parte. Altfel, indemnizația îi va fi înjumătățită.
Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare: 10 la sută din salariul primarului
De regulă, Consiliul Local se întrunește o dată pe lună, în ședință ordinară (în ultima joie din lună), ședința fiind precedată în săptămâna respectivă de ședințele comisiilor de specialitate. Sunt și cazuri când Consiliul Local Municipal se întrunește într-o lună și în ședință extraordinară sau ședință extraordinară convocată de îndată, dar indemnizaţia nu se majorează în acest caz. Cât câștigă, de fapt, un consilier local din două ședințe lunare?
Indemnizația lunară a consilierilor municipali ai CL Craiova nu se modifică nici în 2022
Potrivit ultimei grile de salarii din administrația publică,

 » Aflați mai multe informații aici.

S-ar putea să-ți placă și...