Care este cel mai eficient material pentru o mască ce te protejează de virus

Se tot vorbește despre care ar fi cel mai potrivit material pentru o mască pentru față care să te protejeze de virus. S-au făcut teste, experimente și, mai nou, s-a ajuns la concluzia că un material ar fi cel mai eficient.

Adăugarea unui al treilea strat la măștile din pânză este acum recomandată pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Țesătura din polipropilenă este materialul ales pentru acest al treilea strat, dar este posibil ca mulți oameni să nu știe ce este acest material sau de unde să îl obțină.

Care e cea mai potrivită mască

Dacă folosești o mască făcută acasă sau de către companiile de îmbrăcăminte, iată ce trebuie să știi despre noile recomandări ale Agenției de Sănătate Publică din Canada.

Fiecare studiu care a examinat stratificarea a constatat că utilizarea straturilor suplimentare în măștile faciale îmbunătățește filtrarea, dar unele țesături asigură mai multă filtrare decât altele. Astfel, se recomandă în mod specific utilizarea polipropilenei ca strat de mijloc în măștile de pânză.

Polipropilena destinată industriei de îmbrăcăminte are o structură nețesută. Materialele nețesute au un aranjament aleatoriu de fibre, cum ar fi spaghetele pe o farfurie. Acest caracter aleatoriu permite filtrarea ridicată a particulelor și, în același timp, poți respira ușor prin ea.

Polipropilena poate fi curățată conform recomandărilor Health Canada: o spălare caldă cu detergent. De asemenea, nu folosi fierul de călcat: este plastic și se va topi.

Polipropilena este utilizată ca strat mijlociu al multor măști medicale certificate și la fabricarea aparatelor respiratorii N95, deoarece filtrează foarte bine.

Evident, numeroși designeri au făcut din pandemie o ocazie să creeze produse care să îndeplinească nevoile de protecție împotriva coronavirusului – și au făcut-o în moduri cât mai bizare. În ultimele două luni, inventatorul Yezin Al-Qaysi a călătorit cu metroul din Toronto, în Canada, purtând o cască ciudată uriașă. Aceasta îi acoperă complet capul și partea superioară a trupului și are o vizieră care se extinde până la piept.