ROPRES

Cărbunaru: Ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate privind achiziţia unor maşini pentru Poliţia naţională

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţă că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va trimite Corpul de Control pentru a face verificări cu privire la procedurile derulate pentru achiziţia autovehiculelor marca BMW de către Poliţia Română.

”Dacă vă referiţi la interesul public manifestat faţă de achiziţia unor maşini de poliţie pentru Poliţia naţională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor MAI va prezenta public aceste concluzii”, a declarat Dan Cărbunaru, joi seară, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit G4Media, licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicaţie” atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.

Şeful Poliţiei Române, Benone Marian Matei, a afirmat, referitor la achiziţia de maşini BMW, că un singur distribuitor s-a înscris la licitaţia organizată, iar preţul unei maşini este de 32.000 de euro fără TVA, faţă de cel de catalog, de 38.600 de euro fără TVA. El a precizat că speculaţiile apărute în spaţiul public pe acest subiect sunt nefondate.

“A fost semnat acordul-cadru pentru minim 300 de maşini şi maxim 600 de autoturisme marca BMW la un preţ unitar de numai 32.000 de euro fără TVA, având în vedere că preţul de catalog este peste 38.600 fără TVA. În acei 32.000 de euro intră şi dotări specifice muncii de poliţie, de aproximativ 4.000 de euro”, a mai transmis Benone Marian Matei.

S-ar putea să-ți placă și...