Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii, afirmă un nou studiu

Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii, afirmă un nou studiu

Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii în mod similar cu câinii domestici, folosindu-și privirea pentru a „arăta” și cere ajutor, afirmă cercetătorii într-un nou studiu publicat miercuri, relatează Reuters și BBC.

Studiul a implicat 11 canguri care trăiau în captivitate dar care nu au fost domesticiți. 10 din cele 11 marsupiale i-au privit intenționat pe cercetători atunci când nu au reușit să deschidă o cutie cu mâncare, potrivit studiului.

Nouă dintre canguri s-au uitat alternativ la cercetători și cutie, ca un mod de a arăta sau gesticula către obiect.

„Interpretăm acest lucru ca o formă intenționată de comunicare, o cerere de ajutor”, afirmă Alan McElligott, cercetătorul irlandez care a condus studiul.

„Nu este așteptat ca speciile sălbatice să se comporte ca acei subiecți, din acest motiv este surprinzător”, a adăugat acesta.

Descoperirea contrazice noțiunea că doar animalele domesticite – precum câinii, caii sau caprele pot comunica cu oamenii – și sugerează că mai multe animale ar putea înțelege cum să se facă înțelese pentru oameni, afirmă studiul.

„Am crezut anterior că doar animalele domestice încearcă să ceară ajutor pentru o problemă. Însă și cangurii o fac”, afirmă și cercetătoarea Alexandra Green de la Universitatea Sydney care a participat la studiu.

„Este mai probabil ca acesta să fie un comportament învățat atunci când mediul este potrivit”, concluzionează aceasta.

 » sursa: hotnews.ro