Când minte Iohanis: când spune că este bine sau când spune că e rău?

Acum câteva zile președintele României a ieșit și a declarat că, acum înainte de alegeri, totul este bine, că asistăm la o plafonare a curbei de infectare și că măsurile au efecte.

Nu au trecut nici măcar două zile și președintele României, sau mai degrabă președintele partidului liberal, a ieșit cu o nouă afirmație, de această dată demobilizatoare, una dramatică: secțiile ATI sunt pline:

„Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19. De aceea, am discutat astăzi cu experți, medici și reprezentanți ai Guvernului despre echipamentele medicale și rețelele de electricitate din spitale și modul lor de întreținere. Am identificat soluții concrete, care vor fi preluate de autorități și puse în aplicare. În primul rând, modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice, folosind fonduri europene. Se impune și regândirea instrumentelor legislative și financiare pentru susținerea sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la minister. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”.

Dar de ce spune președintele Klaus Iohanis că este rău și nu este bine? Pentru că în aceste 8 luni au dat peste 50 000 000 de euro la presă ca să vorbească pe liberali de bine în loc să cumpere 5 000 de noi paturi ATI, ceea ce ar fi crescut de cinci ori capacitatea spitalelor iar astăzi nu ne-am fi plâns că ele sunt pline.

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro