Canada: A fost declarată stare de urgență în Ontario

Premierul din Ontario, epicentrul protestului împotriva măsurilor anti-Covid din Canada, a declarat vineri stare de urgență în provincia sa din cauza demonstrațiilor „ilegale” care au loc de două săptămâni, potrivit AFP.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că granița este redeschisă. Și locuitorilor asediați din Ottawa, le spun, ne vom asigura că puteți reveni la viața normală cât mai curând posibil”, a spus Doug Ford, în timpul unei conferințe de presă.

„Un protest care implică un număr mare de vehicule și echipamente agricole blochează portul de intrare Emerson”, care leagă Manitoba de Dakota de Nord, a spus ea pe Twitter.

„Nu este posibil niciun trafic, indiferent dacă se îndreaptă spre nord sau spre sud”, a adăugat ea.

Poliția din Ottawa a amenințat miercuri că va aresta orice protestatar care blochează străzile, pentru prima dată după 13 zile de proteste împotriva măsurilor de sănătate care au paralizat capitala canadiană, scrie AFP.

„Vă sfătuim că oricine blochează străzile sau ajută pe alții să le blocheze poate fi urmărit penal” și „este susceptibil de a fi arestat”, a avertizat poliția într-un comunicat de presă, precizând că ar putea fi ridicate și vehicule.

Foto: Profimedia