Călin Balabașciuc (deputat AUR) despre incendiu: politicienii își bat joc de medici și pacienții români

În mai puțin de două luni a avut loc un alt incediu într-un spital din România, de data aceasta la unul dintre cele mai moderne spitale – Matei Balș, potrivit specialiștilor. Călin Balabașciuc trage un semnal de alarmă cu privire la starea instituțiilor sanitare din România. Trebuie schimbat ceva urgent pentru a evita alte dezastre pe viitor.

Vedem un nou incendiu, alte victime și nimeni nu se mai revoltă. România are nevoie de o schimbare profundă deoarece nu putem construi o țară împreună cu cei care au distrus-o.

Avem nevoie de clădiri moderne și sigure, nu de crematorii în care să trimitem pe români și profesioniștii din sistemul de sănătate. Nu ei sunt de vină, ei sunt eroi pentru că au curajul să se ducă în aceste clădiri în care oricând se poate întâmpla un astfel de eveniment.

Policienii sunt cei care își bat joc de medici și de pacienții români. România are bani mulți dar ei se fură. Nu putem să mai continuăm așa și trebuie să construim noi unități sanitare în fiecare județ din țară. Se poate face acest lucru și în maxim doi ani cu ajutorul fondurilor europene, iar dacă Europa nu dorește să ne dea bani pentru ce noi avem nevoie vom face prin propriul efort.

Să ne rugăm la cel de sus pentru victime.