Burger King schimbă dieta văcuţelor. Alimentul adăugat în meniu le reduce flatulenţa, responsabilă de emisii de metan

Burger King schimbă dieta văcuţelor FOTO AFP

Flatulenţa excesivă are efecte negative asupra schimbărilor climatice, dar pentru văcuţe s-a găsit soluţia. Burger King le îmbunătăţeşte dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, aka flatulenţa vacilor, scrie CNN.

Noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, au spus reprezentanţii Burger King. Emisiile de metan au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui.

Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile cunoscute sub numele de Whopper, vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.

Burger King a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California, Davis.

50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie, potrivit Agentiei pentru Protecţia Mediului din SUA. „Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura,

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro