București – raiul rozătoarelor. Fiind animale nocturne, când începi să vezi șobolani ziua îți dai seama că problema este scăpată de sub control

Capitala României a devenit raiul rozătoarelor, iar șobolanii pot fi văzuți peste tot în Capitală, cu precădere în Sectorul 1. Un serviciu de salubrizare defectuos este principalul motiv pentru care acete rozătoare au devenit foarte active.

Metode de a scăpa de ei sunt multe, precum capcane, otravă și chiar pisici. Dar șobolanii sunt deștepți și învață să nu cadă în curse. În plus, se înmulțesc foarte repede. Așa că singura soluție potrivită de a scăpa de ei este de a face orașele mai curate, adică mai puțin atractive pentru rozătoare.

Michael Parsons – cercetător: Pentru fiecare șobolan pe care îl vezi, mai pot fi zeci sau sute pe care nu îi vezi. Și când începi să vezi șobolani ziua, pentru că șobolanii sunt animale nocturne, atunci îți dai seama că problema este scăpată de sub control.

Șobolanii se reproduc foarte repede. O singură pereche are între 8 și 12 pui la fiecare 8 săptămâni. Iar acești pui pot avea proprii pui după doar 5 săptâmâni. Așa că, atât timp cât au acces la mâncare, populațiile de șobolani își vor reveni după orice atac. Singurul atac pe care nu îl pot îndura este salubritatea îmbunătățită.