BREAKING Kate, Prințesa de Wales, dezvăluie că are cancer și urmează un tratament de chimioterapie

Vestea vine după mai multe săptămâni de speculații cu privire la starea de sănătate a viitoarei regine, în vârstă de 42 de ani, care nu a mai fost văzută în cadrul unor sarcini oficiale de la Crăciun, transmite Sky News.

Kate, Prințesa de Wales, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer și urmează un tratament preventiv de chimioterapie.

Într-un mesaj personal, Kate spus că operația abdominală planificată în ianuarie a fost un succes și că inițial s-a crezut că afecțiunea ei nu este canceroasă.

Dar testele efectuate după operație au descoperit că a fost prezent cancerul, a spus ea, adăugând: „Acest lucru, desigur, a venit ca un șoc uriaș, iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat de dragul tinerei noastre familii”.

Mama lui George, Charlotte și Louis a spus că medicii au sfătuit-o să urmeze un tratament de chimioterapie preventivă și că în prezent se află în primele etape ale acestui tratament.

Confirmarea bolii lui Kate vine la mai puțin de două luni după ce Regele Carol, în vârstă de 75 de ani, a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer.

Cancerul său a apărut după un tratament în spital pentru o prostată mărită, deși nu se știe ce tip de cancer are și nici în ce stadiu se află.

Photo by Odd ANDERSEN / AFP