BREAKING Atac armat într-o sală de concert din Moscova: Cel puțin 12 morți și zeci de răniți, în urma unor împușcături și explozii VIDEO

Un atac armat a avut loc vineri seară într-o sală de concert din Moscova (Crocus City Hall), conform agenției de presă de stat TASS. Cel puțin 12 morți și zeci de răniți au fost raportați în urma unor împușcături și explozii care ar fi avut loc la un concert al trupei Picnic, pro-Putin, care se desfășura cu casa închisă. Membrii trupei nu au fost răniți, conform canalului de Telegram al TASS.

UPDATE 20:00 ”Evacuarea persoanelor este în curs de desfășurare”, au declarat serviciile de urgență pentru agenția de presă TASS, citate de Moscow Times.

Stirea inițială

Mai multe alte instituții media rusești au raportat împușcăturile și au spus că centrul comercial era în flăcări. Un videoclip postat pe canalele aplicației rusești de mesagerie a arătat coloane uriașe de fum negru ridicându-se deasupra clădirii, transmite Associated Press.

Publicația The Moscow Times relatează despre bărbați îmbrăcați în haine de camuflaj:

”Cel puțin trei bărbați îmbrăcați de camuflaj au deschis focul la sala Crocus, o locație populară pentru concerte din suburbiile Moscovei, a raportat agenția de presă de stat RIA Novosti. Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 35 au fost rănite, a anunțat canalul Baza Telegram, fără a oferi mai multe detalii”.

Potrivit datelor preliminare, împușcăturile ar fi provenit de la o mitralieră, conform Kommersant, care citează TASS.