Boris Volosatîi: Procesul de dobândire și redobândire a cetățeniei române este unul sinuos

Deputatul AUR Boris Volosatîi consideră că procesul de dobândire și redobândire a cetățeniei române este unul sinuos: din cauza personalului redus, cererile sunt soluționate cu mare întârziere. Din acest motiv, parlamentarul a solicitat Autorității Naționale pentru Cetățenie să ofere date privind numărul dosarelor depuse și al celor soluționate.

Boris Volosatîi a adresat o întrebare președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie, Gabriela Lenghel privind statisticile legate de numărul dosarelor de dobândire și de redobândire a cetățeniei române, după cum urmează:

  1. informații despre numărul actual total al dosarelor de dobândire și de redobândire a cetățeniei române aflat în examinarea Autorității Naționale pentru Cetățenie, cu specificarea numărului de dosare în funcție de articolul din legea cetățeniei române în baza căruia se solicită dobândirea și redobândirea cetățeniei române.
  1. informații despre numărul de dosare soluționate, pozitiv sau negativ (a se specifica), de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie în anul 2020.