Boris Volosatîi: Cetățenii din Elveția sau Norvegia pot intra în România fără viză. De ce nu și cei din R. Moldova?

Deputatul AUR Boris Volosatîi consideră că decizia autorităților române de a permite intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din Republica Moldova doar cu viză de ședere de lungă durată este „o situație absolut anormală”, menită să descurajeze moldovenii (românii) din stânga Prutului să mai voteze un partid românesc la alegerile din 11 iulie.

„Este vorba de Hotărârea de Guvern 531 prin care se interzice intrare în spațiului românesc a cetățenilor din afara UE. Din această listă se află și cetățenii din Republica Moldova – românii care nu au pașaport românesc nu pot trece hotarul României. (…) În ajun de alegerile din Republica Moldova din 11 iulie, din 10 mai și-au adus aminte cei care stau la hotarele intereselor României și au interzis basarabenilor să treacă hotarul. fără viză de ședere de lungă durată. O situație absolut anormală, ne întoarcem cu 10 ani în urmă, la timpurile conducerii lui Voronin și Iliescu în această relație bilaterală”, a explicat Boris Volosatîi.

Deputatul AUR cere să se facă dreptate și reiterează faptul că singura soluție este reunirea Basarabiei cu Țara Mamă. „Vinovații fără vină cer să se facă lumină! Iar lumina e REUNIREA!