ROPRES

Boris Johnson: Marea Britanie este alături de aliaţii din cadrul NATO

Distribuiți acest articol!

Marea Britanie este alături de aliaţii din cadrul NATO, a afirmat joi premierul Boris Johnson în cursul vizitelor la Bruxelles şi Varşovia, cerând Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei şi avertizând că următoarele zile vor fi „cel mai periculos moment” al crizei, informează mediafax.

„Acesta probabil este cel mai periculos moment, aş spune că în următoarele câteva zile, în ceea ce este cea mai mare criză de securitate a Europei din ultimele decenii; trebuie să întelegem bine acest lucru”, a afirmat Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Ulterior, la Varşovia, unde s-a întâlnit cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, Boris Johnson a subliniat, conform postului Sky News, că Marea Britanie este alături „umăr la umăr” de aliaţii din cadrul NATO.

„Vladimir Putin trebuie să înţeleagă faptul că, dacă Rusia vrea să observe o prezenţă redusă a NATO pe flancul de est, acesta este modul total greşit de a obţine acest lucru”, a subliniat Boris Johnson.

„Noi trebuie să opunem rezistenţă, trebuie să ne opunem revenirii la zilele în care destinele naţiunilor erau decise fără acordul acestora de câteva mari puteri. Sincer, nu cred că a fost luată o decizie, dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil să se întâmple ceva absolut dezastruos foarte curând”, a atras atenţia Boris Johnson.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...