Boris Becker a fost eliberat din închisoare în Marea Britanie și a plecat spre Germania

Boris Becker, fost număr unu mondial al tenisului masculin, eliberat joi după opt luni de închisoare în Regatul Unit pentru infracţiuni financiare, se află în drum spre Germania, a anunţat avocatul său, citat de AFP.

„Şi-a ispăşit pedeapsa şi nu este supus niciunei restricţii penale în Germania”, a indicat avocatul său, Christian-Oliver Moser, într-un comunicat. „Clientul nostru Boris Becker a fost eliberat din detenţie în Anglia şi a părăsit ţara astăzi (joi) cu destinaţia Germania”, a spus avocatul, respingând în prealabil, „din motive de confidenţialitate”, orice întrebare despre „locul său de reşedinţă”. Boris Becker a fost eliberat, joi dimineaţă, în vederea expulzării sale de pe teritoriul Marii Britanii, a anunţat agenţia de presă PA, fără să precizeze destinaţia campionului german cu şase titluri de Mare Şlem în palmares.

Mama fostului tenisman, Elvira Becker, în vârstă de 87 de ani, a declarat marţi că mult aşteptata lui întoarcere acasă este „cel mai frumos cadou de Crăciun”. Fostul campion german, care locuia în Regatul Unit din 2012, a fost recunoscut vinovat în luna aprilie pentru că a disimulat sau transferat ilicit sute de mii de euro şi de lire sterline pentru a nu-şi plăti datoriile în urma declarării falimentului. El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal londonez, dar nu a ispăşit decât opt luni. Lui Becker i se reproşează că ar fi transferat sute de mii de lire sterline dintr-un cont în alte conturi, în special ale fostelor sale soţii, şi că nu a declarat o proprietate în Germania şi a ascuns un împrumut de 825.000 de euro şi acţiuni la o societate, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit PA, Boris Becker a fost eliberat joi dimineaţă din închisoarea din Huntercombe, la aproximativ 60 de kilometri vest de Londra, deoarece era eligibil pentru deportare ca străin condamnat la o pedeapsă de peste 12 luni de închisoare. Potrivit presei britanice, el urma să se întoarcă în Germania cu un avion privat închiriat de o companie audiovizuală, al cărei nume nu a fost făcut public, ce ar fi plătit o sumă generoasă pentru ca el să-şi spună povestea.