Bolojan, somat „să fie OM”! Preşedintele CJ Bihor e criticat că face concedieri „discreţionar” de către o adversară ajunsă la şefia PMP Bihor

Prima reacţie la anunţul lui Ilie Bolojan privind reorganizarea Consiliului Judeţean, inclusiv prin concedieri, aparţine fostei deputate Lucia Varga, plecate din PNL după ce în urmă cu patru ani Bolojan îi blocase candidatura la un al patrulea mandat.

Acum şefă la PMP Bihor, Varga susţine că liberalul acţionează „discreţionar” şi sugerează că, făcând concedieri în plină pandemie, este lipsit de… omenie.

„Să amâne”

Lucia Varga, devenită de aproximativ o lună preşedintele PMP Bihor, îi cere noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, „să amâne restructurarea instituției și să facă o analiză serioasă a activității angajaților”.

Printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, la o zi după ce Bolojan a anunţat că activitatea CJ Bihor va fi reorganizată radical, Varga susţine că analiza făcută de acesta este “pripită și nefundamentată, iar motivele invocate sunt subiective”.

Şefa PMP Bihor susţine că „nu stă în picioare” afirmaţia lui Bolojan că mulţi angajaţi ai CJ nu au obiectul muncii, deoarece „fiecare angajat are o fișă a postului în care sunt prevăzute sarcinile de serviciu”. Varga ignoră, însă, tocmai faptul că angajaţii nu îndeplineau în realitate sarcinile din fişa postului.

Varga afirmă că „într-o perioadă atât de scurtă de timp”, de doar o săptămână de la preluarea funcţiei, noul preşedinte al CJ nu avea cum să evalueze modul în care şi-au îndeplinit sarcinile „cei 86 de angajați aflați pe lista de disponibilizări”.

Reorganizare să fie, dar fără concedieri!

Pe de altă parte, şefa PMP Bihor îi cere lui Bolojan „să facă reorganizarea fără a disponibiliza personal” şi să reevalueze angajaţii şi calitativ, nu doar după volumul de muncă, iar acolo unde schema de personal este supraîncărcată și există structuri întregi fără obiect de activitate “să  facă o redistribuire a personalului,

 » sursa: ebihoreanul.ro