ROPRES

Bogdan Crefelean (AUR): Strada, azi singura modalitate de a schimba ceva

Distribuiți acest articol!

Sinecurile de partid ale sistemului vor fi răsplătite în continuare, conform legii votate de PSD, PNL și UDMR, primarii fiind plătiți în avans pentru “bunul mers” al alegerilor ce vor urma în 2024.

AUR a reușit să anuleze amendamentul UDMR privind creșterea indemnizațiilor pentru parlamentari, însă la vot, același USL 2.0 n-a putut fi înfrânt când a fost vorba despre salariile primarilor.

S-a mai spus, în declarații publice sau în cele de la tribuna Parlamentului, că e nevoie de mentalități noi, de idei noi, moderne pentru toată România și de înlăturarea caracatițelor create la nivel local în majoritatea UAT-urilor. Iar rezultatul acesta îl putem avea doar prin alegeri locale în două tururi, astfel aceste plăți către primarii care controlează prin “băieți deștepți” banii publici, nu-și mai au rostul.

Pentru a schimba acest întreg sistem ce vlăguiește România de 33 de ani, e nevoie de o schimbare majoră în politica românească, iar oamenii trebuie să accepte faptul că au greșit votând promisiuni electorale care nu s-au transformat niciodată în realizări guvernamentale.

Greșeala românilor nu a fost una intenționată, iar drumul pe care s-a târâit România e consecința faptului că mereu au ales răul cel mai mic dintre toate relele.
Însă, se pare, că în spatele răului cel mai mic au stat cele mai mari dezastre. De 33 de ani, sub paravanul privatizării, guvernele alese au vândut România bucată cu bucată, lăsându-ne astăzi în fundul gol în fața crizelor de tot felul ce dau peste noi.

Nu mai avem industria ce ne-a propulsat pe marile piețe ale lumii, nu mai avem agricultura care hrănea nu doar românii, nu mai avem școala care într-adevăr scotea ce era mai bun din copii, iar elitele sunt pe cale de dispariție.
Guvernele aceluiași “Front al Salvării Naționale” doar asta n-au făcut: salvarea României. Munca generațiilor de dinainte a fost distrusă sistematic. Iată de ce noi, românii, trebuie să ne gândim la viitor, să luăm atitudine de fiecare dată când, aș putea spune, suntem asupriți.

Pentru asta ieșim în stradă, nu pentru AUR sau pentru George Simion. Suntem în fața unei ierni care ne va da mari bătăi de cap, mari găuri în buzunare: ratele au depășit puterea oamenilor de a le plăti prin diverse scheme financiare, fie că e vorba de ROBOR sau IRCC, energia deja este un lux deși România are resurse și capacități de producție în toate ramurile – curent, gaze, carburanți.

Suntem în stradă pentru că guvernul nu mai protejează românii, ci îi asuprește. Nu le e teamă de legi, ci de oameni. Cu cât vom fi mai mulți în stradă, cu atât frica lor e mai mare.

Ne vedem în stradă de câte ori va fi nevoie!


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...