Boala de care suferă Elena Udrea şi pentru care avocații ei au spus că nu poate să stea în arest

Fostul ministru Elena Udrea a încercat să-i convingă pe judecătorii din Bulgaria că nu poate să stea în arest, motivând că este bolnavă.

Mai exact, avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are probleme de sănătate şi un copil mic, o fetiţă de trei ani.

De aceea, apărătorii lui Udrea au cerut Curţii de Apel de la Sofia arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Cât priveşte starea de sănătate, există documente că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză şi, din acest motiv, ar trebui să stea la domiciliu în arest.

Judecătorii au decis că actele nu arată că Udrea nu poate să fie tratată de osteoporoză în arest.

Doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest, a spus Curtea de Apel de la Sofia.

Elena Udrea a încercat să demonstreze că nu are de gând să fugă, spunând şi că a închiriat o locuință în Bulgaria, pentru următorii șapte ani. Procurorul a cerut detenție, în cazul Elenei Udrea.

Extrădarea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, confirm legislației din Bulgaria.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia

Elena Udrea rămâne în arest preventiv, au decis definitiv, joi, judecătorii din Bulgaria.

După ce au analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. În plus, a mai motivat Curtea de Apel din Sofia, există pericolul ca Elena Udrea să fugă.

Avocatul din Bulgaria al Elenei Udrea nu a comentat decizia Curţii.