Blue Air, zboruri anulate pe aeroportul Bacău

In urma notificarii de ultim moment privind prelungirea cu inca 3 zile a inchiderii Aeroportului International din Bacau, pana pe 12 Octombrie, Blue Air este nevoita sa anuleze zborurile pana la acea data – notează stiripiatraneamt.ro

In urma unei noi comunicari primite in cursul zilei de ieri, in ceea ce priveste redeschiderea cu intarziere de inca 3 zile a Aeroportului International din Bacau, dupa lucrarile de modernizare ale acestuia, Blue Air anuleaza zborurile planificate cu plecare de pe aeroportul din Bacau in perioada 9 – 12 octombrie 2020, conform comunicarii primite.

Reamintim faptul ca Aeroportul Internatioal din Bacau a fost inchis pentru modernizare urmand sa fie redeschis initial pe data de 30 Septembrie.

O prima amanare a avut loc pana la data de 5 Octombrie, iar ulterior pana la data de 9 Octombrie. In tot acest timp Blue Air a pus la dispozitie transport cu autocarul pentru pasagerii afectati care au dorit sa calatoreasca de pe aeroportul din Suceava.

Clientii afectati de aceste noi anulari vor avea optiunea de a alege un zbor cu plecare din Bucuresti, daca este disponibil in aceeasi zi. Blue Air va putea organiza transport cu autocarul daca vor exista pasageri care opteaza pentru aceasta optiune.

In cazul in care pasagerii nu vor alege sa calatoreasca de pe aeroportul din Bucuresti, vor avea la dispozitie schimbarea gratuita a zborului la o data ulterioara imediat ce se va redeschide Aeroportul din Bacau sau vor putea solicita rambursarea in portofelul electronic Blue Wallet, atasat contului de pasager de pe site-ul flyblueair.com.

Aceste doua optiuni sunt disponibile direct pe site in Sectiunea „Status Rezervare”, iar alegerea poate fi facuta direct pe site de catre fiecare pasager. In cazul in care niciuna dintre optiunile enumerate nu este aleasa de pasager, acesta poate solicita rambursarea sumei aferente pretului platit pe biletul de avion.

Echipa Blue Air face toate eforturile pentru a putea onora aceste rambursari in numerar, totusi acest lucru poate dura mai mult avand in vedere intarzierea punerii la dispozitie a fondurilor aferente creditului garantat aprobat precum si reducerii cererii de zbor ca urmare a noilor restrictii de calatorie.

Toate zborurile programate cu plecare incepand din 12 Octombrie de pe Aeroportul International din Bacau raman disponibile pentru pasageri fara nicio modificare in programul acestora. Compania Blue Air este hotarata sa isi consolideze pozitia de lider in Bacau si sa lanseze zborurile noi anuntate ce vor fi operate de la baza din Bacau imediat ce este posibil.

Blue Air isi cere scuze pasagerilor sai pentru disconfortul creat de aceste anulari si ii asigura ca operatiunile vor fi reluate conform programului obisnuit incepand cu data la care Aeroportul International din Bacau va fi redeschis.