Actualitate Politică

Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres

Distribuiți acest articol!

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat Orban.

El a spus că a fost luată şi decizia privind componenţa comisiei de organizare a congresului, menţionând că aceasta va fi formată din câte un membru PNL din cele 8 regiuni.

Orban a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care va avea loc duminică.

„În cursul zilei de astăzi voi convoca Consiliul Naţional ca preşedinte al PNL pentru a finaliza procedura de declanşare a alegerilor în PNL”, a mai spus Orban.

Liderul liberalilor a menţionat că participanţilor la adunările publice li se va cere să fie vaccinaţi sau să aibă un test negativ, iar congresul va fi organizat în conformitate cu reglementările din starea de alertă.

„Noi vom organiza congresul în funcţie de situaţia epidemiologică. Ce pot să spun este că vom cere pentru participanţi, la toate adunările publice care se vor organiza, să fie vaccinaţi sau să aibă testul la zi, în conformitate cu situaţia de alertă. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să-l organizăm la interior, îl vom organiza în aer liber. Consiliul Naţional va fi organizat, cel mai probabil, în aer liber”, a mai precizat Orban.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...