Bihorul pe Netflix… cu pălincă şi sarmale. Judeţul nostru apare în seria „Flavours of Romania” a cunoscutului realizator Charlie Ottley

Seria de televiziune “Flavours of Romania” – realizată în 2017 de cunoscutul Charlie Ottley, responsabil şi al documentarului “Wild Carpathia” – a fost cumpărată de Netflix şi poate fi urmărită, de câteva zile, pe celebra platformă de streaming. 

Împărţit în 9 episoade, documentarul “Flavours of Romania” prezintă atracţii şi poveşti din toate regiunile ţării, între care şi Crişana. Charlie Ottley a vizitat astfel judeţul Bihor, intrând în Peştera Urşilor şi mergând în Vadu Crişului, unde a fost omenit de localnici cu pălincă, brânză şi sarmale, a încercat să cânte la vioara cu goarnă, al cărei sunet este specific zonei noastre, şi a fost plimbat cu căruţa.

Serialul de călătorie “Flavours of Romania” prezintă toate regiunile României prin ochii realizatorului TV din Marea Britanie. Pe lângă faptul că prezintă tradiţii, oameni şi locuri superbe, Charlie Ottley se foloseşte de această serie pentru a face un apel la conservarea patrimoniului românesc, promovând totodată eco-turismul.

Charlie Ottley a fost distins cu Crucea Casei Regale din România pentru Wild Carpathia, a fost premiat pentru cea mai bună campanie de promovare a României derulată peste hotare la România Insider Awards, dar şi pentru “Cea mai Importantă Iniţiativă în Domeniul Media şi Jurnalism”, la Premiile România TopHotel.

Din 2011, Charlie Ottley şi-a concentrat activitatea pe moştenirea naturală şi culturală a României. În documentarele sale au apărut inclusiv Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Serialul “Wild Carphatia”, care a fost difuzat în 110 ţări şi tradus în 11 limbi, are ca scop salvarea şi păstrarea pădurilor şi a frumuseţilor naturale ale României în stare corespunzătoare.

Realizatorul TV din Marea Britanie şi-a cumpărat recent o casă în România, mai precis la Şirnea, în judeţul Braşov. Tot de curând, Charlie Ottley a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Braşov. 

 » sursa: ebihoreanul.ro