ROPRES

Biden discută aproape o oră la telefon cu Zelenski despre un ajutor militar suplimentar destinat Ucrainei, care ar putea consta în echipament greu, blindate, scrie presa americană

Distribuiți acest articol!

Preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri, la telefon, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru ”a-l ţine la curent cu susţinerea continuă a Statelor Unite” a Ucrainei, anunţă Casa Albă, relatează AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul său american despre ”un nou plan al unui ajutor militar şi, eventual, economic”.

Această convorbire telefonică a durat aproape o oră, precizează Casa Albă.

Presa americană scrie că Statele Unite se pregătesc să anunţe că livrează Kievului echipament militar suplimentar, în valoare de câteva sute de milioane de dolari.

Acest anunţ a fost făcut de către un oficial de rang înalt de la Pentagon, care a refuzat să precizeze suma acestui ajutor militar suplimentar.

Statele Unite au deblocat, de la începutul mandatului lui Joe Biden, suma de 2,4 miliarde de dolari, destinată armatei ucrainene.

Întrebat într-o confernţă de presă despre informaţii din presa americană potrivit cărora Washingtonul urmează să ofere o nouă asistenţă militară Kievului care ar putea atinge suma de 750 de milioane de dolari, acest oficial de rang înalt de la Pentagon a răspuns, sub protecţia anonimatului, ”de urmărit”.

”Am să notez doar că noi am spus în numeroase rânduri că vom face tot ceea ce putem, cât mai rapid, şi că preşedintele (Joe Biden) îşi păstrează opţiunile deschise în vederea unei asistenţe suplimentare în domeniul securităţii”, a adăugat el.

Presa americană scrie că ar fi vorba despre echipament greu şi că Statele Unite au refuzat, până în prezent, să livreze Ucrainei echipament greu – de exemplu blindate -, cu scopul de a nu provoca o escaladare a războiului rus.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...