Bechetul, un oraş în continuă dezvoltare – GAZETA de SUD

Bechetul, un oraş în continuă dezvoltare. Oraşul Bechet face paşi importanţi spre dezvoltare. Primarul Adrian Glăvan şi-a propus să transforme urbea de la malul Dunării într-una de nivel european, iar pentru acest lucru a acordat o atenţie sporită fiecărei investiţii.

„Pentru că nu suntem un oraş mare şi nici bugetul nu este foarte generos, am acordat atenţie la fiecare detaliu. Am drămuit banii în aşa fel încât să obţinem maximum din fiecare investiţie, pentru a avea un oraş aşa cum ni-l dorim cu toţii. Adică un oraş european, un oraş în continuă dezvoltare“, susţine edilul Adrian Glăvan.

Ce s-a făcut în oraşul Bechet

Pe lângă partea de infrastructură, autorităţile din Bechet au mizat şi pe alte investiţii. Pornind de la modernizarea parcului central, unde a fost construit şi un teren sintetic multifuncţional, până la modernizarea Târgului săptămânal şi a stadionului.

„Am modernizat parcul central şi am construit şi o scenă pentru evenimente, un teren sintetic cu gard împrejmuitor, un grup sanitar, inclusiv cu compartiment special pentru persoane cu dizabilități. Ne-am îndreptat atenţia şi spre târgul de săptămână, unde am creat toate condiţiile. Am construit o hală pentru brânzeturi, dotată cu mese de inox, şi un grup sanitar complet. Piaţa este complet utilată, are platformă betonată, alei pietonale, gard împrejmuitor și porți de acces. În ceea ce priveşte stadionul, am finalizat clădirea cu vestiarele. Ne-am ocupat însă şi de dotarea suprafeței de joc cu echipamentele specifice şi de întreținerea spațiului verde aferent terenului de sport“, afirmă primarul Adrian Glăvan.

Bechetul, un oraş în continuă dezvoltare

Edilul a acordat o importanţă deosebilă şi siguranţei cetăţenilor din Bechet. Astfel, în oraş au fost montate și puse în funcțiune 31 de camere de supraveghere, atât în apropierea principalelor locații de interes public, cât și în zonele intens circulate din Bechet. Nu au fost uitate nici lăcaşurile de cult din localitate. Primăria a amenajat zonele unde se află acestea şi a contribuit la modernizarea Bisericii „Sfântul Gheorghe“ şi a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului“.

Bechetul, un oraş în continuă dezvoltare. Locuri noi de joacă și after-school pentru copiii din Bechet

Primarul Adrian Glăvan are planuri mari și pentru viitorul orașului Bechet. Printre prioritățile edilului pentru următorul mandat se numără reabilitarea grădiniţei şi a căminului cultural și construirea de locuri noi de agrement. Este vorba de parcuri de dimensiuni mici, unde să existe acces gratuit la Wi-Fi. Nu vor fi uitați nici copiii din Bechet. Adrian Glăvan susține că va acorda o atenție deosebită celor mici, prin construirea de noi locuri de joacă, dotate și utilate corespunzător, dar și elevilor din clasele primare, prin introducerea programului after-school.

„Voi implementa un program de supraveghere şi îndrumare a elevilor în efectuarea temelor, după orele de curs. Sunt convins că un astfel de program va fi un real sprijin atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Totodată, o să venim și în întâmpinarea tinerilor care doresc să facă sport de performanță, pe care îi vom încuraja și chiar sprijini să practice orice fel de sport. Și nu ne vom axa doar pe sport. Orice activitate artistică va fi sprijinită de primărie și Consiliul Local, pentru participarea la festivaluri, expoziţii sau orice alt fel de activităţi, atât pe plan național, cât și internațional.

Cel mai bun exemplu în acest sens este sprijinul pe care l-am acordat Ansambului Folcloric «Bordeiașul», de altfel o emblemă a orașului. Ansamblul ne-a reprezentat cu brio la turneele din țară și străinătate, la care a participat cu sprijinul nostru, al autorităţii locale. De asemenea, copiii de aici au avut acces la tabere gratuite“, susține primarul Adrian Glăvan.

Parc fotovoltaic în Bechet

Un alt aspect important pentru edil este legat de dezvoltarea economică a orașului Bechet. Primarul Glăvan spune că va pune mare accent pe sprijinirea investitorilor și că va face toate demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic în Bechet.

„De asemenea, va continua activitatea de înfrumuseţare a oraşului, prin plantarea de flori, arbori, arbuști ornamentali și nu voi uita de lăcașurile de cult. Vom acorda în continuare sprijin pentru finalizarea lucrărilor la biserica «Naşterea Maicii Domnului»“, a mai afirmat edilul-şef al oraşului Bechet.