Actualitate

Bebeluş pozitiv Covid la Spitalul de Copii Iaşi. Are vârsta de doar 2 luni

Bebeluş pozitiv Covid la Spitalul de Copii Iaşi. Are vârsta de doar 2 luni
Distribuiți acest articol!

Un alt caz de bebeluș infectat, cu Omicron, este la Suceava, unde și mama lui este infectată, cei doi revenind în ţară din Marea Britanie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Incidenţa în Iaşi creşte de la o zi la alta.

Un bebeluş în vârstă de două luni, de loc din Suceava, a fost internat la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, fiind pozitiv. “În acest moment, în zona ATI COVID nu avem niciun pacient internat, dar s-a dat avizul pentru trasferul unui bebeluş de două luni, cu o formă moderată spre severă de COOVID 19”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Un alt bebelus, tot de doua luni, este pozitiv cu tulpina Omicron, fiind internat la Suceava. S-a pus problema transferului la Iasi, dar in final micutul a fost externat, alaturi de mama sa, tot pozitiva. Potrivit declaraţiilor medicilor de la Suceava, şi mama bebeluşului este infectată cu tulpina Omnicron, cei doi revenid în ţară din Marea Britanie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Tot la Spitalul „Sfânta Maria”, pe zona roşie, care nu aparţine de ATI COVID, ieri erau internaţi doi pacienţi. “Este un număr relativ mic, dar ne pregătim pentru valul 5. Nu ştim cum va fi, dar ne pregătim pentru cel mai negru scenariu. Ca şi în valul 4, nu ştim care este impactul asupra copiilor. Spitalul are sursă de oxigen prin stocator. Probabil ca suntem unul dintre puţinele spitale din Moldova care avem peste 300 de paturi cu sursă de oxigen şi aer comprimat. Dacă va fi nevoie, la un moment dat, să utilizăm mai multe paturi decât avem în acest moment în zona roşie, cu siguranţă vom putea face faţă situaţiei”, a mai adăugat Alina Belu.

Anul trecut ,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...