Politică

Barna:Atunci când cetăţenii decid să iasă la vot, direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită

Distribuiți acest articol!

Direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară, după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintelui Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, a afirmat vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS.

“Atunci când cetăţenii decid să iasă la vot, direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară. Felicit PAS, felicit pe preşedintele Maia Sandu pentru acest rezultat extraordinar care redeschide şansa Republicii Moldova de a veni mai aproape de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană şi de a deveni un partener şi un actor şi un membru al acestei construcţii europene care asigură pace şi dezvoltare de atâţia ani în Europa”, a declarat Dan Barna, luni, la finalul şedinţei USR PLUS.

Vicepremierul a amintit că există acel pachet de 600 de milioane de euro disponibil pentru Republica Moldova care era condiţionat de existenţa unor reforme şi a anunţat că europarlamentarii USR PLUS fac chiar în aceste zile toate eforturile necesare pentru ca această resursă de dezvoltare pentru Republica Moldova să devină realitate.

“Iată, într-adevăr, din acest moment premisele şi condiţiile politice asumarea unor reforme devin realitate. Mesajul pe care Maia Sandu şi partidul PAS l-au transmis în Republica Moldova în această campanie a fost unul de deschidere, a fost unul pro-european, a fost unul de dezvoltare euroatlantică şi iată că acest mesaj a fost înţeles şi susţinut de către cetăţenii Republicii Moldova pe care îi felicit pentru această opţiune şi pentru acest rezultat. În acest context, ajutorul şi suportul pe care Guvernul României l-a acordat sunt convins că va deveni unul mai consistent, tocmai pentru a sprijini Republica Moldova în aceste reforme necesare care vor fi susţinute”, a adăugat Dan Barna.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...