Barna: Respingerea impozitării cu 90% a pensiilor speciale, o nouă dovadă a ipocriziei PSD

Respingerea de către Senat a propunerii USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale reprezintă „o nouă dovadă a ipocriziei” PSD, apreciază preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

„În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărului au respins propunerea USR de impozitare cu 90%. Cum le explică PSD românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială, de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă, din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat”, scrie pe Facebook liderul USR.

El menţionează că Senatul nu este for decizional şi că propunerea USR va ajunge şi la Camera Deputaţilor, în vederea dezbaterii.

„Continuăm lupta, propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale, iniţiată de Claudiu Năsui şi Cristina Prună, ajunge la Camera Deputaţilor pentru votul final”, arată Barna.

Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul iniţiat de parlamentarii USR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%.

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro