Barna nu este de acord cu alegerile locale parțiale într-un singur tur

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, s-a arătat nemulţumit de faptul că alegerile locale parţiale din 27 iunie se desfăşoară într-un singur tur, menţionând că va propune în coaliţie un calendar pentru implementarea reformei electorale.

El a precizat că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS de luni a fost abordată tema Codului electoral.

„Avem în câteva zile din nou alegeri pentru primari. Din nou într-un singur tur. E foarte clar că promisiunea pe care programul de guvernare şi pe care USR PLUS a făcut-o, şi coaliţia a făcut-o, nu s-a materializat şi nu avem alegeri în două tururi. Voi propune, voi discuta în coaliţie un calendar clar şi faţă de acest subiect. Comisia de cod electoral trebuie să devină realitate”, a arătat Barna, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul a menţionat că USR PLUS va pune „pe masa coaliţiei” reformele promise în campania electorală.

„Ideea aceasta că odată veniţi la guvernare închidem ochii la subiectele cu care am defilat în campanie este de neacceptat. Şi USR PLUS este exact în această poziţie, de a spune foarte clar şi de a pune pe masa coaliţiei acele reforme pe care le-am promis românilor. Programul electoral vorbeşte despre necesitate unei reforme electorale şi acest lucru trebuie să se întâmple, pentru că avem din nou alegeri fix cum erau în perioada PSD. E vreo performanţă aici?”, a întrebat Barna.