Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost reținut de polițiști. El va fi cercetat sub control judiciar

Coltor Raul Nicolae, care la jumătatea lunii iulie a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de amenințarea cu moartea la adresa secretarului de stat Raed Arafat, a fost reținut aseară de polițiști, iar vineri a fost plasat sub control judiciar, potrivit unor surse judiciare.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a depus, în 16 iulie, o plângere penală la parchet după ce a primit două amenințări cu moartea.

„Este vorba de două ameninţări cu moartea care au fost publice şi care au fost destul de evidente, emise de oameni care pot chiar să facă rău. Aşa că am venit şi am depus plângerea, iar de aici e treaba autorităţilor. Una printr-un film care a fost postat public şi una prin postarea publică pe care o ştie toată lumea”, a declarat Arafat, la ieşirea din sediul DIICOT.

Pe pagina Raul Coltor a fost publicat la 14 iulie un mesaj amenințător la adresa secretarului de stat din MAI pe care îl acuza de ”trafic de organe Mossad” și ”crime împotriva cetățenilor români”.

Coltor a șters postarea ulterior. Pagina de Facebook a bărbatului abundă în postări despre dacii liberi, conspirații și nevoia unei ”armate voluntare a Poporului român”.

„Eu, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Țării și al Poporului român! Domnule Raed Arafat, eu o să fiu acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăsești acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră!”, este un alt fragment dintr-o postare pe Facebook în urma căreia autoritățile s-au autosesizat și au demarat o anchetă.

Sursa: Europa Liberă