Băieţelul din Gorj, vândut de familie şi dus în Germania, a ajuns înapoi în ţară. Specialiști: „Are traume, dar le va depăşi”

Copilul a fost însoţit de psihologul din cadrul DGASPC Gorj. Specialiştii care l-au văzut spun că micuţul are traume legate de înstrăinare, de drum, de faptul că a fost despărţit de fraţi, dar că, primind ajutor, poate trece peste ele. În timpul drumului către casă, copilul i-a impresionat pe cei care au mers în regiunea Bavaria ca să îl aducă acasă. „A fost vesel, comunicativ, vioi, plin de energie“, au spus reprezentanții DGASPC Gorj, care au precizat că micuțul s-a bucurat cel mai mult când şi-a văzut sora: „Atunci a fost cel mai fericit”.

„Are traume, da”, au spus cei de la DGASPC pentru news.ro, aceștia precizând că „le poate depăşi, cu ajutor profesionist”. De altfel, micuţul de 6 ani a intrat deja într-un program de consiliere psihologică. Momentan nu se știe ce se va întâmpla cu băiețelul. Consulatul General al României la Munchen, care a colaborat cu autorităţile din ţară în acest caz, a precizat: „Copilul a fost scos din ţară în circumstanţe şi scopuri neclare” şi s-a aflat într-un „mediu de risc”. Autorităţile au deschis o anchetă, după ce o familie din Gorj şi-a vândut în Germania unul dintre copii, un băieţel de 6 ani. Suma pe care părinţii, tatăl alcoolic și mama cu probleme psihice, au primit-o a fost de 8.000 de lei, potrivit Antena 3. Ancheta DIICOT este în desfășurare, iar băiatul va rămâne alături de sora lui, în sistemul de protecţie al statului, o perioadă.