Avocatul Gheorghe Piperea îi consideră nebuni pe specialiștii care vor să purtăm permanent mască și să stăm acasă de Sărbători, cu referire directă la Adrian Streinu-Cercel

Avocatul Gheorghe Piperea i-a comparat luni pe decidenții măsurilor restrictive excesive cu bolnavii de saturnism, „o foarte veche formă de nebunie, atașată unor oameni care au influențat în rău istoria”. El consideră că impunerea purtării măștii în spații deschise este nelegală. Într-o postare pe Facebook, cunoscutul avocat a dat un citat din gândirea unui mare specialist în viață, Adrian Streinu-Cercel, care îi îndeamnă pe oameni să poarte permanent masca și să stea baricadați în case de Crăciun și Revelion, dar și să își vaccineze obligatoriu copiii.

“Există o boală care este cauzată de intoxicația cu plumb – se numește saturnism (de la zeul Cronos/Saturn care, în nebunia sa, și-a devorat copiii). Poate fi o boală profesională (oameni care lucrează în mediu cu plumb) sau o boală cauzată de vopseluri ori alte produse care (încă mai) conțin plumb, inclusiv de apa din conductele din plumb sau aliaj cu plumb. Boala are multe simptome, dar saturnismul este o foarte veche formă de nebunie, atașată unor oameni care au influențat în rău istoria. 

Până în secolul XVIII, oamenii au utilizat oxid de plumb pentru a conserva vinul. De asemenea, pentru a preveni oțetirea vinului, mustul se fierbea în vase de plumb. 

Citat de pe wikipedia (confirmat de mai multe documentare de pe History și National Geografic, pe care le-am urmărit): 

„Mulți istorici leagă căderea aristocrației romane de daunele neurologice majore pe care le-ar fi cauzat expunerea la plumb. Unii cercetători chiar merg mai departe afirmând ca posibil ca nebunia unor împărați precum Caligula, Nero și Commodus să fie rezultat al folosirii în exces a vinului astfel conservat și a îndulcitorilor cu plumb în general”. 

Iată un posibil caz de saturnism în zilele noastre : 

„Să fie clar, toate măștile, indiferent de calitate, protejează împotriva coronavirusului, poți pune chiar o bucată de tifon sau hârtie igienică împăturite, condiția e una singură, nasul și gura să fie perfect etanșate, să nu intre deloc aer și vă spun cu convingere 100%, masca vă salvează viețile, fără ea puteți muri; singura șansă de a stopa pandemia este purtarea permanentă a măștii, 24 din 24 ore, în mod corect cu etanș perfect gură-nas, iar timpii de schimbare să fie cât mai scurți posibil, adică când luăm o altă mască o punem rapid în câteva secunde când o înlocuim pe cea veche, vreau să înțelegeți, aerul este infectat, coronavirusul nu este doar pe suprafețe, ci și în aer, deci purtați permanent mască, e singura șansă de a vă salva viețile; părerea mea este că de Crăciun și Revelion vom sta cu toții baricadați acasă, altfel în primele 2-3 săptămâni ale anului următor vom umple spitalele și morgile; copiii trebuie vaccinați obligatoriu prin lege deoarece părinții nu pot lua decizii bune pentru sănătatea și viața lor”. (Adrian Streinu-Cercel, viitor senator al României)

PS: Orban nu e chiar în pericol de saturnism, că nu prea bea vin. El e cu spirtoasele”, a scris avocatul Gheorghe Piperea,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro