Aviz negativ desființării secției de cercetare a magistraților

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Ciprian Ciubuc, deputat în parlamentul României din partea Alianței pentru Unirea Românilor, a declarat pentru redacția ropres.ro că este normal ca fiecare putere în stat să fie supusă verificării și să se poată lua măsuri atunci când aceasta greșește:

„S-a dovedit deja în ultimii 31 de ani că nu sunt puține cazurile în care procurorii sau judecătorii au luat măsuri ilegale împotriva unor cetățeni. Abuzurile asupra românilor nu trebuie să existe și atunci când ele sunt făcute de către un magistrat acesta trebuie să răspundă.

Am văzut cu toții judecători corupți, am văzut procurori răzbunători, sunt numeroase procese câștigate la CEDO prin care s-a recunoscut faptul că românii nu au avut parte de procese echitabile.

Faptul că această secție nu este real funcțională pentru moment este o altă problemă, însă soluția nu o reprezintă eliminarea ei. Nu trebuie să facem din magistrați niște zei deoarece și ei sunt la fel de importanți ca restul românilor, nu mai importanți” a declarat Ciprian Ciubuc.