Avioanele electrice ar putea deveni realitate în curând. Declarație surprinzătoare a lui Elon Musk

Recent, compania Tesla a lui Elon Musk a publicat un studiu despre bateriile de ultimă generație, care ar putea fi folosite nu doar la mașinile electrice, ci și pentru avioane electrice.

Astfel, peste doar 3-4 ani, am putea vedea zburând primele avioane alimentate de bateriile Tesla, susține Elon Musk, conform The Independent.

Pentru a permite decolarea și zborul unui avion, noile baterii ar trebui să atingă o densitate de energie de 400Wh/kg.

Mai multe companii lucrează în prezent la prototipul unui avion electric, însă Tesla nu are în vedere deocamdată fabricarea unui asemenea aparat, în ciuda unor zvonuri care au circulat în presă în ultimii ani.

Primul zbor comercial de test cu un avion electric a avut loc anul trecut, în Canada, deasupra râului Fraser și a durat 15 minute. Avionul aparține companiei aeriene Harbour Air.

Deși vor mai trece mulți ani până când vom putea zbura la bordul unui avion electric, tehnologia deja există și are rezultate promițătoare.

În 2016, primul avion electric din istorie, Solar Impulse 2, dotat cu baterii solare, a înconjurat Pământul, zburând 40.000 km fără să folosească vreun combustibil.


 

Sursa foto: Zunum Aero


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: