ROPRES

Avertizare! Boris Volosatîi (AUR): Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea vaccinurilor achiziționate de Guvern

Peste 100 de milioane de doze de „vaccin” au fost achiziționate de către Guvernul României din străinătate, în timp ce Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea, cu posibilitatea vânzării în farmacii, a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir. Deputatul AUR Boris Volosatîi trage un semnal de alarmă și susține că această situație a pus România în contrast cu toate celelalte state din regiune. Mai mult, Volosatîi solicită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, un raport cu privire la achiziția „vaccinurilor” anti-Covid și a medicației antivirale aprobate spre folosire, inclusiv cu vânzarea liberă în farmacii.

„Ministerul Sănătății și Guvernul României au avut sau nu acces la contractele cu firmele producătoare de vaccinuri anti-Covid, precum și dacă sunt de acord ca acestea să fie publicate într-un gest firesc de transparență. Ministerul Sănătății și Guvernul României sunt implicate în vreun fel în aprobarea de către UE și autorizarea pe plan național a boosterelor împotriva Omicron, cum ar fi cele produse de Pfizer și Moderna, substanțe încă netestate pe oameni. Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România. Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România”, a întrebat deputatul AUR Boris Volosatîi.

Totodată, deputatul AUR Boris Volosatîi solicită o situație cu privire la efectele secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi „sigure și eficiente”, așa cum s-a afirmat inițial. Contrar celor susținute de oficialități, pentru unii oameni aceste ”vaccinuri” nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce au acceptat să li se inoculeze serurile experimentale așa-zise ”vaccinuri”. Volosatîi, în acest context, întreabă dacă Ministerul Sănătății a aprobat sau urmează să aprobe, asemenea altor state, folosirea în România și vânzarea liberă în farmacii a antiviralelor care conțin substanța activă Umifenovir.

S-ar putea să-ți placă și...