Avertismentul unui expert al OMS: Șansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să nu te infectezi cu coronavirus

Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că șansele să câștigi la loto sunt mai mari decât scapi de o infecţie cu Covid-19.

CITEȘTE ȘI: Valorile turistice ale Timișului, accesibile în mod virtual

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a făcut această afirmație în timpul unei conferințe de presă organizată miercuri.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele voastre de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, potrivit Newsweek.

Ieri, Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este „alarmant”.

Mai mult, Organizația și-a exprimat îngrijorarea şi în legătură cu reducerea perioadei de carantină în unele ţări.

„Cifrele din septembrie trebuie să fie alarmante pentru noi toți”, a afirmat Kluge.

El a precizat că numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultima lună în Europa este mai mare decât cifrele din martie şi aprilie.

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417. Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.